Els passos

Dolors

Descripció

La Verge dels Dolors és una advocació mariana també coneguda com a Verge de l’Amargura, Mare de Déu de la Pietat o la Dolorosa. que sol celebrar-se a la cristiandat el dia de Divendres de Dolors o el 15 de setembre. És usual representar-la en aquelles confessions, que ho toleren, amb vestit negre o morat i amb set espases clavades a l’alçada del cor. S’invoca en llatí com Maria Virgo Perdolens o Mater Dolorosa i és una de les nombroses advocacions a través de les quals l’Església Catòlica venera la Mare de Déu. L’advocació dels Dolors destaca el sentiment de dolor de la mare davant el sofriment del seu fill. Els “set dolors” fan referència als set episodis de la vida de Jesucrist, relatats pels evangelis, que van fer patir a Maria, qui acompanyava el seu fill en la seva missió de Redemptor.
El pas dels Dolors es va reformar del tot l’any 2013 L’escenògraf vicentí Kim Prats, construeix de nou el tabernacle i incorpora i dissenya una cúpula de clavells blancs, amb quatre làmpades daurades, situades als extrems, i compostes de 4 tulipes de vidre artesà. La cortina de vellut negre va ser confeccionada per en Josep Siñol. La Mare de Déu dels Dolors, adquirida l’any 1947, llueix un vestit de vellut negre i està exposada durant tot l’any a l’església de Sant Vicenç Màrtir.

Fotografies

Disseny i construcció

Potser t’interessa:

Fes click a la imatge per visitar la pàgina.

Setmana Santa 2024

Enguany retornem amb una nova edició de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts. Torna una petita joia de la cultura popular amb més de 400 anys d’història.

Us convidem a assistir als esdeveniments programats. Podeu consultar el programa aquí: