Els passos

Ecce homo

Descripció

Ecce Homo (llatí per a aquest és l’home o heus aquí l’home), traducció llatina que apareix en la Vulgata de la frase grega ιδου ο ανθρωπος. Es tracta, segons l’Evangeli de Joan (19,5), de les paraules pronunciades pel governador romà Ponç Pilat quan va presentar Jesús de Natzaret flagel·lat, lligat, amb un mantell de color porpra i una corona d’espines. Pilat mostrava la intenció de ridiculitzar aquell que s’havia atribuït la condició de rei davant la munió hostil amb l’objecte de conèixer el seu veredicte final sobre la seva persona, atès que per la seva banda no veia clar un motiu de condemna.
El pas de l’Ecce Homo va ser reformat l’any 2018. En Kim Prats el va dissenyar i executar els originals i acabats. Consta de tres figures que representen Jesús, Pilat i un soldat romà, comprades l’any 1958. La cortina de vellut gris va ser confeccionada per la Paqui Capellades.

Fotografies

Disseny i construcció

Potser t’interessa:

Fes click a la imatge per visitar la pàgina.

Setmana Santa 2024

Enguany retornem amb una nova edició de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts. Torna una petita joia de la cultura popular amb més de 400 anys d’història.

Us convidem a assistir als esdeveniments programats. Podeu consultar el programa aquí: