Els passos

Flagel·lació

Descripció

Segons el Nou Testament, Jesús va ser arrestat a Getsemaní després del Sant Sopar amb els dotze apòstols, i obligat a ser jutjat pel Sanedrí, Pilat, i Herodes Antipas, abans de ser lliurat per a ser crucificat. Després de ser fuetejat, va ser ridiculitzat pels soldats romans com el “rei dels Jueus”, va ser vestit amb una capa morada, coronat amb espines, el varen colpejar i escopir, mentre es dirigia cap al lloc de la crucifixió. L’esdeveniment de la flagel·lació està recollit als quatre evangelistes, als anomenats evangelis apòcrifs, i en els sermons, visions o escrits dels sants i pares de l’Església. La referència suposadament feta per Pilat sobre l’aplicació històrica de la flagel·lació com a càstig, es remunta al Deuteronomi 25:2 on es descrivien les normes del poble jueu i on es fixava en quaranta el nombre de cops permès. Els fariseus, amb la voluntat de no sobrepassar aquest límit que estava expressament prohibit, els varen reduir a trenta-nou fuetades repartides en tretze cops al tòrax i tretze a cada costat de l’esquena. Quan es feia servir el fuet de tres cordes el nombre de fuetades era només de tretze, segons explica Flavi Josep.
El pas de la Flagel·lació se li va renovar el tabernacle l’any 2017. Kim Prats dissenya i executa els originals i acabats . Consta de dues figures que representen Jesús i un soldat del Sanedrí, comprades l’any 1950. El pas compte amb la col·laboració de Miquel Adell, responsable de construir la columna en fibra de vidre, i de l’empresa Glassgorumet, qui va construir les 6 àmfores de vidre. La cortina de vellut vermell va ser confeccionada per Josep Siñol.

Fotografies

Disseny i construcció

Potser t’interessa:

Fes click a la imatge per visitar la pàgina.

Setmana Santa 2024

Enguany retornem amb una nova edició de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts. Torna una petita joia de la cultura popular amb més de 400 anys d’història.

Us convidem a assistir als esdeveniments programats. Podeu consultar el programa aquí: