Els passos

La crucifixió

Descripció

La crucifixió de Jesús, i la seva posterior mort, és un esdeveniment ocorregut al segle I. Un cop al Gòlgota, a Jesús se li va oferir per a beure vi barrejat amb fel. Els evangelis de Mateu i Marc enregistren que ho va rebutjar. Llavors, va ser crucificat penjant entre dos lladres declarats culpables. Segons l’evangeli de Marc, que va haver de suportar el turment de la crucifixió durant sis hores a partir de la tercera hora del seu processament, aproximadament a les 9 del matí,[4] fins a la seva mort aproximadament cap a les 3 de la tarda.[5] Els soldats varen clavar un rètol damunt el seu cap que deia “Jesús de Nazaret, rei dels jueus” en tres llengües, li varen esquinçar les seves robes i es varen sortejar la seva capa sense costura. Els soldats romans no li varen trencar les cames, tal com van fer als altres dos homes crucificats (trencant les cames s’accelerava el procés de crucifixió), ja que Jesús ja era mort. Cada evangeli té la seva pròpia versió de les últimes paraules de Jesús.[6] Als evangelis sinòptics, diversos esdeveniments supranaturals varen acompanyar la crucifixió, incloent-hi un eclipsi, un terratrèmol, i (a Mateu) la resurrecció de sants.
El Sant Crist és portat pels Portants del Sant Crist i és un dels moments àlgids de la nostra Setmana Santa. Va ser comprat per Mn. Joan Tous a un escultor de Mollet del Vallès l’any 1939. La imatge va ser construïda en uns soterranis durant la guerra civil de l’any 36. Va ser restaurat l’any 2019 pels tallers d’Olot, El arte cristiano. La seva faldilla de seda, compte amb brodats de fil d’or i va ser confeccionada per Immaculada Siñol l’any 2014.

Fotografies

Potser t’interessa:

Fes click a la imatge per visitar la pàgina.

Setmana Santa 2024

Enguany retornem amb una nova edició de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts. Torna una petita joia de la cultura popular amb més de 400 anys d’història.

Us convidem a assistir als esdeveniments programats. Podeu consultar el programa aquí: