Els passos

L'Hort

Descripció

Immediatament després de l’Últim Sopar, Jesús se’n va a anar a pregar a un indret identificat per Mateu i Marc com l’hort de Getsemaní i per Lluc com el Mont de les Oliveres. Segons l’Evangeli de Mateu, va anar-hi acompanyat pels apòstols Pere, Joan i Jaume, a qui va demanar que preguessin amb ell. Se’n va separar “un tros enllà” i, sentint una angoixa i una tristesa aclaparadores, va pregar: “Pare meu, si és possible, que aquesta copa s’allunyi de mi. Però que no es faci com jo vull, sinó com tu vols”. L’Evangeli de Marc afegeix que, mentre Jesús pregava, “se li va aparèixer un àngel del cel que el confortava” i que, “ple d’angoixa, la seva suor semblava com gotes de sang que caiguessin fins a terra.
El pas de l’Hort es va restaurar l’any 2012 i el 2019. L’escenògraf vicentí Kim Prats va dissenyar i fer tots els originals de les motllures del nou tabernacle. Aquest consta de dues figures, comprades l’any 1949, que representen Jesús i un àngel. Un altre element important és l’olivera, construïda per l’artista Miquel Adell, qui també és el responsable de tots els treballs de fibra de vidre que decoren el pas. La cortina de vellut verd va ser confeccionada per la Paqui Capellades.

Disseny i construcció

Potser t’interessa:

Fes click a la imatge per visitar la pàgina.

Setmana Santa 2024

Enguany retornem amb una nova edició de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts. Torna una petita joia de la cultura popular amb més de 400 anys d’història.

Us convidem a assistir als esdeveniments programats. Podeu consultar el programa aquí: