Els passos

Natzaret

Descripció

Jesús carrega amb la creu que ha de dur pel camí del Calvari. Gòlgota o Calvari és el nom donat a la muntanya dels afores de Jerusalem on la tradició diu que Jesús fou crucificat. El nom prové de les roques en forma de calavera que hi ha en un costat del turó. Les denominacions calvari en llatí, Κρανιου Τοπος (Kraniou Topos) en grec, i gulgulthā en arameu signifiquen totes “crani”.
El pas del Natzaret es l’únic pas, a l’actualitat, que es porta sobre les espatlles. L’any 2016 es construir un tabernacle nou i es va adaptar per ser portat per 16 persones i no 8 com fins al moment. Kim Prat en va dissenyar i dirigir tota la reforma. Aquest mateix any es va estrenar la túnica grana amb guarniments de fil d’or, confeccionada per la Immaculada Siñol. La cortina de vellut vermell va ser confeccionada per en Josep Siñol. La figura de Jesucrist va ser comprada l’any 1947, sent el primer pas en adquirir-se després de la guerra civil.

Fotografies

Disseny i construcció

Potser t’interessa:

Fes click a la imatge per visitar la pàgina.

Setmana Santa 2024

Enguany retornem amb una nova edició de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts. Torna una petita joia de la cultura popular amb més de 400 anys d’història.

Us convidem a assistir als esdeveniments programats. Podeu consultar el programa aquí: