Els passos

Sant Sepulcre

Descripció

Després de la mort de Jesús, el seu cos va ser davallat de la Creu per Josep d’Arimatea i enterrat en una tomba, amb l’ajut de Nicodem. Segons la tradició cristiana, Jesús va ressuscitar tres dies més tard. El significat religiós que té el Sant Sepulcre per al Cristianisme és importantíssim, perquè dins d’aquest recinte es troba tant el Calvari, on segons s’afirma Jesucrist va morir, com el seu sepulcre, lloc en el qual, segons està escrit en els Evangelis, Jesucrist va ressuscitar al tercer dia de la seva mort.
El pas reconstruït l’any 2014 per l’escenògraf vicentí Kim Prats amb la col·laboració de Miquel Adell, responsable dels treballs en fibra de vidre. En aquesta reforma es compta amb la intervenció de Manel Torres i el seu fill Carles, en la construcció de molts dels elements i estructures metàl·liques. El pas compta amb dos àngels guardians, comprats l’any 2014, i amb la figura de Jesús, comprada l’any 1948. Il·luminen el pas diverses torxes de forja, amb tulipes de vidre artesà. La cortina de vellut negre va ser confeccionada per en Josep Siñol.

Disseny i construcció

Potser t’interessa:

Fes click a la imatge per visitar la pàgina.

Setmana Santa 2024

Enguany retornem amb una nova edició de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts. Torna una petita joia de la cultura popular amb més de 400 anys d’història.

Us convidem a assistir als esdeveniments programats. Podeu consultar el programa aquí: