Els passos

Soledat

Descripció

El Davallament de la creu és l’episodi de la Passió de Jesús posterior a la seva crucifixió i mort i anterior a l’enterrament. A l’Evangeli segons Marc l’episodi té lloc la nit del dia de la preparació (“Parasceve”, la vigília del dia de repòs), Josep d’Arimatea, de qui es diu que va ser un membre influent del sanedrí i que estava esperant el regne de Déu; va anar a Pilat a demanar-li el cos de Jesús, i Pilat, sorprès que Jesús ja fos mort, va demanar confirmació de la mort a un centurió i tant sol a continuació va donar el cos a Josep. Aquest, després d’haver comprat un llençol, va davallar el cos de la creu i el va embolicar al sudari, i després el va posar en un sepulcre tallat a la roca que el va tancar amb una pedra rodant. Maria Magdalena i Maria “de Josep” es varen acostar per observar on havia estat enterrat el cos.[Marc 15,42-47] A l’Evangeli segons Mateu, la nit després de la crucifixió de Jesús, el ric Josep d’Arimatea, que s’havia convertit en deixeble de Jesús, li van demanar a Pilat el cos, qui li va donar. Josep va posar el cos en un llençol blanc, el va posar al seu sepulcre nou que havia llaurat a la roca i el va tancar fent rodar una gran pedra al davant de la porta, i se’n va anar. Varen assistir a la deposició Maria Magdalena i “l’altra Maria. “.[Mateu 27,57-61]
El pas de la Soledat es va fer de nou l’any 2015 per l’artista vicentí Kim Prats amb la col·laboració de Miquel Adell, responsable dels treballs en fibra de vidre. El pas compte amb dos àngels que abracen amb les seves ales a Maria. La figura, comprada l’any 1955, està vestida amb una túnica grana, amb brodats de fil d’or, i un mantell de seda de color blau, confeccionat per Immaculada Siñol. La cortina de vellut blau va ser confeccionada per en Josep Siñol.

Fotografies

Disseny i construcció

Potser t’interessa:

Fes click a la imatge per visitar la pàgina.

Setmana Santa 2024

Enguany retornem amb una nova edició de la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts. Torna una petita joia de la cultura popular amb més de 400 anys d’història.

Us convidem a assistir als esdeveniments programats. Podeu consultar el programa aquí: